Menu

ТОП 5 СЪВЕТА ЗА БЕЗОПАСНО ОТСЛАБВАНЕ

ТОП 5 СЪВЕТА ЗА БЕЗОПАСНО ОТСЛАБВАНЕ

 

 Разглеждайки достъпните методи за отслабване –комплексните упражнения, диетите, апаратните методи, операциите, добавките и  таблетките, желаещите да се сбогуват с излишните килограми, често  бързат да се запознаят с отзивите на хора, които са ги опитвали. Те искат да знаят дали диетата работи бързо, какъв чай е по-добре да пият, какви хапчета да употребяват и т.н. Но за съжаление, повечето не се интересуват от безопасността на отделните методи или тяхната комбинация. 

 

Желаещите да отслабнат постоянно очакват прогрес в науката, благодарение на който ще могат да се сбогуват с излишните килограми и по възможност да е само с едно хапче. Лекари диетолози ежедневно работят с пациенти, които се опитват да намерят най-лесния и ефективен способ да отслабнат в най-кратки срокове и при това без да се лишават от храна. Голям процент от хората се делят на две групи – едните, които винаги се обръщат за съвет към специалисти и другите, които игнорират абсолютно всички правила за безопасно отслабване и нанасят непоправима вреда на организма си. Тук сме ви събрали „Топ 5 съвета за безопасно отслабване“. Избегнете неприятните и опасни за здравето последствия при борбата с излишните килограми. 

 

СЪВЕТ № 1

Не се стремете да отслабвате рязко

Специалистите уверяват, че здравият темп на отслабване е около 0,5 – 1 кг на седмица. Затова диетата, която осигурява намаляване на тегло с 10-20 кг на месец, трябва да Ви държи нащрек. Преди да се подложите на такава диета, първо се консултирайте за нейната безопасност с лекар. В някои от случаите, по-бързото отслабване може да бъде безопасно, но към такива драстични мерки е необходимо да се подлагате само при строг контрол от специалист. Освен това, след бързата загуба на тегло, кожата губи своята еластичност, отпуска се и се появяват стрии – и така ще Ви се наложи да влагате средства, за да се отървете от тези  козметични дефекти. 

ОКОЛО 0,5- 1 КГ. НА СЕДМИЦА – ТОЗИ ТЕМП НА ОТСЛАБВАНЕ СЕ СЧИТА ЗА БЕЗОПАСЕН.

 

СЪВЕТ № 2

Уверете се, че диетата е балансирана.

Помнете, че по-здравословната диета е тази, която осигурява на организма постъпването на всички хранителни вещества в балансирани пропорции. Освен това, задължително е да се вземат под внимание възможните противопоказания и индивидуалните особености на организма.

СЪВЕТ № 3

Не започвайте да взимате никакви добавки или таблетки за отслабване без консултация със специалист. 

Първо, почти всичките добавки и таблетки за отслабване предвиждат корекция на хранителния режим и спорт. Но ако Вие се научите да се храните правилно и да бъдете физически по-активни, необходимостта от тези хапчета отпада. Второ, такива средства имат куп странични ефекти, които значително  надхвърлят потенциалния (и при това не гарантирано) резултат в отслабването. Трето, консултацията с лекар е задължителна преди прием на добавките, защото някои съдържат голямо количества противопоказания. 

 

СЪВЕТ № 4

Запомнете: подходът трябва да бъде индивидуален.

Това, че приятелката Ви е успяла да отслабне благодарение на някоя определена диета, не означава, че даденият метод осигурява желаните резултати и на Вас. Всеки организъм е индивидуален, ние по различен начин реагираме не само на житейските ситуации, но и на постъпващата храна, интензивните физически упражнения и други въздействащи на организма фактори. Затова лекарите единодушно заявяват, че безопасното отслабване е възможно само в случаите на  комплексен и индивидуален подход. Това се касае и за комплекс от упражнения – в съставянето, на който участва квалифициран треньор предварително осведомен за състоянието на Вашето здраве и съпровождащите му противопоказания.

За да не навредите на себе си в опитите да отслабнете, в никакъв случай не прибягвайте към прием на различни препарати, без консултация с лекар.

СЪВЕТ № 5

Във всяка неясна ситуация се свържете с Вашия лекар

Понякога, въпреки всички усилия, излишните килограми упорито не желаят да се премахнат от проблемните зони. В такива случаи е необходимо да се замислите, къде може да бъде причината на тази устойчивост. Не е изключено източникът на проблема да се окаже някакво заболяване – в тези случаи е необходимо адекватно лечение.  

Запомнете, че ефективно и безопасно отслабване е възможно само при комплексен подход, индивидуално подбран въз основа на индивидуалните особености на Вашия организъм. В противен случай, Вие рискувате не само повторно да се сблъскате с проблемите на излишното тегло, но и сериозно да навредите на своето здраве.

 

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest
facebook_page_plugin