Menu

Масаж на лице - пет мита

Козметичен масаж на лице, шия и деколте.

Най-разпространените митове за масажа на лице. Защо козметичния масаж е толкова важен за вашето лице? Това и много други отговори на дадения въпрос можете да видите в тази статия: 

Масаж на лице - митове

1. Масажа на лицето разтяга кожата

Това е един от най-разпространените митове. Първо, 

масажът на лицето се изпълнява по масажните линии - линии с най-малко разтягане. Второ - нашата кожа е еластична и така лесно да я вземеш и да я разтегнеш за постоянно е невъзможно. Тя се разтяга само в един случай, когато обемът на тъканите под нея се увеличи. А това се случва по време на бременност, при наддаване на тегло или при силен отток. Но когато обемът намалява - тя се опитва също да намалее над променения обем. Разбира се, с годините еластичността на кожата намалява, но дори и в напреднала възраст, тя увисва не толкова колкото от загуба на еластичността си, а защото значително се е променил обемът на тъканите под нея - на костите, мускулите, подкожно-мастната тъкан. 

2. Не виждам никакъв смисъл от масажа на лицето

Понякога можете да чуете такъв отзив. Но реално след подходящия масаж, ефектът се вижда веднага. Който е имал удоволствието да се наслади на подходящ и добре изпълнен масаж, веднага ще го потвърди. Ако масажа е нямал ефект - или специалиста слабо владее техниката, или дадената техника просто не е предназначена за вас (малоефективна спрямо вашите нужди). Масажът силно зависи от специалиста за разлика от някои апаратни процедури, където сравнително лесно може да усвоите начин на работа след прочитане на инструкцията. 

3. Козметичния масаж на лицето е безполезна процедура

Това мнение можете често да срещнете, дори и от самите козметици. От практиката ми, по-голямата част от хората (7 от 10) никога не са правили масаж на лице и заради това са настроени скептично. Искам да отбележа, че масажът е голям физически и емоционален труд. И заради това предполагам, че колегите, които също така споделят тази теория или слабо владеят техниката, или са в лоша форма и не могат регулярно да изпълняват дадената процедура.

4. Козметичен Масаж на лице, шия и деколте дава само релакс и нищо повече

Даже да е така. Това вече го превръща в една от най-незаменими процедури в нашите дни, когато повечето хора страдат от стрес. Дори съществува определен вид масаж (нейроседативен), където се използват специални техники насочени предимно на нервната система. Въпреки това, само с отпускане и релакс масажа не се ограничава. Виж тук.

5. Масажа на лицето е лек от всичките проблеми

Това можете да чуете от някои масажисти. В действителност, масажът е елемент от здравословния начин на живот за вашето лице и тяло, както например и физическите упражнения. С други думи, това е важна част, но не е лек. Само един и единствен еликсир срещу всички проблеми не съществува - за забавяне на остаряването и запазване на здравето е необходим комплексен подход. 

Масаж на лице в козметичен център "Soft Aesthetics" Варна

 

Козметичен масаж на лице, шия и деколте Варна

Facebook Twitter Google+ Pinterest
facebook_page_plugin